Παρά τις όποιες αδυναμίες τους, η ύπαρξη οργανωμένων σχολών ήταν νομίζω μια σημαντική εξέλιξη για την οργανοποιία στη χώρα μας. Και αυτό έχει να κάνει βέβαια με την αυτονόητη ανάγκη για μεταβίβαση της γνώσης, με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο. Η παλιά νοοτροπία του «μάστορα» που κρατάει επτασφράγιστα τα δήθεν «μυστικά της τέχνης του» φαίνεται ότι περνά σιγά-σιγά στην ιστορία και δεν θα είναι πολλές οι μέρες ή έστω τα χρόνια, μέχρι να τελειώσει για πάντα. Άσε που ότι και να έκανε «ο μάστορας», όσα και να έκρυβε, πάντα υπήρχαν οι ικανοί που τα ανακάλυπταν μόνοι τους. Ιδιαίτερα σήμερα που η διεθνής τεχνογνωσία παρέχεται μέσω του Internet αφειδώς και χωρίς κόστος, είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κάποιος ότι θα κρατήσει την γνώση στο συρτάρι του.

Ιδού λοιπόν ένας νέος οργανοποιός που προέρχεται από σχολή οργανοποιίας. Ο Σήφης Αποστολάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Οργανοποιίας του Δήμου Καστοριάς με δάσκαλο τον Γιάννη Παλαιοδημόπουλο. Και έχει μόλις λίγους μήνες που άνοιξε το εργαστήριό του στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει σχετικά και να μας στείλει και μερικές φωτογραφίες. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Μουσικός ο ίδιος, από τότε που κατάλαβε τον εαυτό του, ποιητής και παράλληλα ζωγράφος , αποφάσισε το μεράκι του για τη μουσική και τις καλές τέχνες να το διοχετεύσει στην οργανοποιία.


Το εργαστήρι του το ονόμασε «ΛΑΤΩ» γιατί βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη αρχαία πόλη, κοντά στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασιθίου.

Του ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ και περιμένουμε σύντομα το δικό του web site, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τα όργανα που κατασκευάζει.

Στοιχεία επικοινωνίας
ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΕΙΟΝ «ΛΑΤΩ»
ΣΗΦΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Χαμηλό, Μέσα Λακώνια
Αγιος Νικόλαος Ν. Λασιθίου Κρήτης
Τηλ. 6945.588393

Advertisements