Είναι πάντοτε χαρά να ανακαλύπτει κανείς έστω και ψήγματα πληροφόρησης για το μεγάλο οργανοποιό Ζοζέφ. Τις περισσότερες φορές η πληροφορίες είναι έμμεσες και βρίσκονται χαμένες ανάμεσα σε πληροφορίες κυρίως για μουσικούς και συνθέτες της αντίστοιχης εποχής.

Και αν είναι σπάνιες οι φωτογραφίες των παλαιών οργανοποιών, ακόμα πιο σπάνια είναι τα βίντεο. Σίγουρα κάποια βίντεο θα υπάρχουν, κυρίως στα αρχεία της κρατικής τηλεόρασης. Όπως για παράδειγμα το συγκεκριμένο βίντεο που δημοσιεύoυμε σήμερα. Το συγκεκριμένο απόσπασμα υπάρχει στο πρώτο μέρος τετράωρου αφιερώματος που είχε κάνει η ΕΡΤ για τον Βασίλη Τσιτσάνη το 1985. Το αφιέρωμα είχε σκηνοθετήσει ο Κώστας Φέρρης που ως γνωστόν έχει κάνει σημαντικές δουλειές πάνω στο λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο Ζοζέφ μιλάει για τον Τσιτσάνη, σε μια εμφάνιση διάρκειας ακριβώς ενός λεπτού. Παρόλο ότι η ποιότητα του βίντεο δεν είναι και πολύ καλή, είναι αρκετή για να δούμε τον καλό οργανοποιό στο εργαστήρι του στον Πειραιά, να μιλάει για την γνωριμία του με τον Τσιτσάνη.

Ολόκληρο το δίωρο πρώτο μέρος της βιογραφίας του Τσιτσάνη, υπάρχει στο αγγλόφωνο φόρουμ σχετικά με την Ελληνική λαϊκή μουσική και το μπουζούκι www.playbouzouki.com (Τη σχετική δημοσίευση έκανε το μέλος petro τον οποίο και ευχαριστώ πολύ.)