Το εργαστήριο Δεκαβάλα στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα μιας και η οικογένεια Δεκαβάλα βρίσκεται στην τέταρτη γενιά που ασχολείται με την τέχνη της οργανοποιίας. Η ιστορία ξεκίνησε από την Πόλη και από τον διάσημο κατασκευαστή Μανώλη Βενιό. Την τέχνη μετέφερε στην Ελλάδα με την προσφυγιά του 1922, ο ανεψιός του Βίκτωρ Δεκαβάλας για να την συνεχίσει ο γυιός του Κώστας που σήμερα  έχει ενεργή παρουσία στο κατάστημα, αλλά δεν φτιάχνει πλέον όργανα και έχει παραδώσει την σκυτάλη στον δικό του γυιό Βίκτωρα Δεκαβάλα τον νεότερο. Η ιστορία της οικογένειας είχε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο στο blog που μπορείτε να βρείτε εδώ .

Αφορμή για το παρόν άρθρο είναι το εντελώς καινούργιο site που απέκτησε το εργαστήριο Δεκαβάλα. Το νέο site είναι πολύ όμορφο με πάρα πολλές φωτογραφίες από όργανα, που αναδεικνύουν την σωρρευμένη γνώση και την υψηλή τέχνη των ανθρώπων που τα κατασκευάζουν.

Το νέο site έχει διεύθυνση http://kostas.dekavalas.gr/


Μια από τις ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που υπάρχουν στο νέο site. O αείμνηστος ρεμπέτης Γιώργος Κατσαρός με τον Βίκτωρα Δεκαβάλα στο εργαστήριο Δεκαβάλα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα διατηρείται και το παλαιό γνωστό site του εργαστηρίου http://www.dekavalas.gr/

Ως γνωστόν, το κατάστημα Δεκαβάλα βρίσκεται στην οδό Φιλίππου 78, στη Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνα Έκθεση: (+30) 2310.204-606 Εργαστήρι: (+30) 2310.206-226

Advertisements