Στο Internet υπάρχει ένας πολύ μεγάλος όγκος πληροφοριών σχετικά με την οργανοποιία και την κατασκευή μουσικών οργάνων. Το μεγάλο πρόβλημα για κάποιον που αναζητά αυτές τις πληροφορίες, είναι ότι βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορους ιστότοπους και κάτω από διάφορους τίτλους. Έτσι πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς κάποια συγκεκριμένη πληροφορία την στιγμή που την έχει ανάγκη.

Με αυτό τον προβληματισμό, τις τελευταίες ημέρες γεννήθηκε ένα νέο blog. Πρόκειται για το blog «Ερασιτέχνης Οργανοποιός«. Ο στόχος του είναι να συγκεντρώσει σε ένα σημείο, όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες σε κάποιον που θα ήθελε να φτιάξει τα δικά του μουσικά όργανα.

organopoios res450

Tο blog περιλαμβάνει πάρα πολλές πληροφορίες σε διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, κάτω από τη σελίδα «Βιντεοθήκη» μπορεί να βρει κανείς σειρές από βίντεο, με οδηγίες για την κατασκευή ακουστικής κιθάρας, κλασσικής κιθάρας, ηλεκτρικής κιθάρας κτλ. Επίσης υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι σε sites με άρθρα, φωτογραφίες και τεχνικές πληροφορίες για την κατασκευή οργάνων καθώς και για προμήθεια εργαλείων και υλικών οργανοποιίας από όλο τον κόσμο, χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες Ελλάδα, Ευρώπη και Διεθνώς.

Advertisements