Βαρλάς 3

 

Ο Παναγιώτης Βαρλάς είναι ένας από τους πιό γνωστούς σύγχρονους  Έλληνες οργανοποιούς. Πολλοί κατά καιρούς ρωτούσαν να μάθουν την διεύθυνση του ιστότοπού του που δυστυχώς δεν υπήρχε. Όμως φαίνεται ότι έφτασε ο καιρός να αποκτήσει και αυτός το δικό του site.

Το νέο site φαίνεται ότι είναι ακόμα υπό κατασκευή δεδομένου ότι μερικές σελίδες του είναι κενές, όπως για παράδειγμα οι σελίδες που αναφέρονται στα διάφορα όργανα που κατασκευάζει, όπου μάλλον θα τοποθετηθούν και διάφορες φωτογραφίες τους. Παρόλα αυτά ήδη περιέχει αρκετές πληροφορίες περί του ίδιου του οργανοποιού, συνεντεύξεις και κείμενα που αναφέρονται σε αυτόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη σελίδα του στο facebook ,  o Παναγιώτης Βαρλάς γεννήθηκε το 1959 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς. Από πολύ μικρή ηλικία τον τράβηξαν οι τέχνες. Ασχολήθηκε με τη μουσική (έπαιξε στη φιλαρμονική μπάντα Αργοστολίου), με τη ζωγραφική και το ξύλο. Επίσης ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό και ειδικότερα με την κολύμβηση.

Δώδεκα ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία 17 ετών άρχισε να κατασκευάζει έγχορδα μουσικά όργανα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με το κλασικό μπαλέτο. Χόρεψε στην Λυρική Σκηνή, στο Ελληνικό Χορόδραμα και στο Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών. Ως οργανοποιός εργάζεται από το 1975.

Βαρλάς 1

Ο Παναγιώτης Βαρλάς ίσως είναι ο μόνος Έλληνας οργανοποιός που πέρα από την ταμπέλα στο εσωτερικό, βάζει το λογότυπο με το όνομά του  ως ένθετη διακόσμηση στο καράολο των οργάνων που κατασκευάζει (όπως κάνουν άλλωστε οι περισσότεροι οργανοποιοί διεθνώς)

Το εργαστήριο του Παναγιώτη Βαρλά βρίσκεται στην οδό Κωλέττη 7 στα Εξάρχεια των Αθηνών

Άλλα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο:  210 3822 358

Web site: http://www.panagiotisvarlas.gr

Email: info@panagiotisvarlas.gr

Advertisements